2News

Altijd op de hoogte van nieuws dat jou interesseert

Als nieuws "aan" staat, worden aan de rechterzijde nieuwsblokjes gepresenteerd. Dit zijn dossiers die worden samengesteld op basis van de trefwoorden die u zelf kunt bepalen.

Al het nieuws, op een plaats
2News monitort permanent enkele honderden Nederlandse nieuwssites. Nieuwe berichten worden geindexeerd en opgeslagen. We vragen organisatie om medewerking, zodat we ook berichten die achter een inlog worden geplaatst in elk geval kunnen indexeren. We tonen berichten uitsluitend op de originele vindplaats; dus bij de bron. We omzeilen inlog- of betaalverplichtingen dus niet.

Dossiers en trefwoorden
"Dossiers" zijn mappen waar berichten die voldoen aan bepaalde criteria (trefwoorden) in worden opgeslagen. Zodra een door u in gegeven stukje tekst (trefwoord, naam of combinatie van woorden) voorkomt in een nieuwsbericht, komt deze bovenaan in het dossier te staan.

Alerts
Het is mogelijk om een "Alert" in te stellen zodat u een e-mail ontvangt zodra er een nieuw berichten is toegevoegd aan een dossier. Stel u wil alles volgen dat ()op internationale sites) gepubliceerd wordt over Laura Dekker, dan zet u gewoon een alert op het dossier waar u als trefwoord(en) "Laura Dekker" heeft ingevoerd. Als u iets dergelijks zou doen met Barack Obama, dan is dat minder zinvol, omdat er dagelijks vele berichten verschijnen met zijn naam. .

Doelgroep
2News is bestemd voor journalisten (gratis in combinatie met een abonnement op NOSlink) en voor organisaties die bijvoorbeeld willen monitoren waar, wanneer en in welke context hun naam in het nieuws komt. Of misschien wel de naam van hun concurrenten. Uiteraard, ook zij kunnen thematische dossiers samenstellen. Meer info: j.lahaye[at]irp.nl